Plu-Tho

Zwerfkatten

Hoi hoi,

 

Even een berichtje om te laten weten dat het goed gaat! Sientje is al aan het wennen aan haar nieuwe huis. Ze speelt en knuffelt heel graag. En is ook heeeel nieuwsgierig haha. In de bijlagen een paar foto's! Een fijn weekend.

Groetjes, Talitha

 

Beste Bets,

Silver (toen Donnie) heb ik enkele weken geleden vanuit uw gastgezin geadopteerd. Het was bij thuiskomst wennen: de eerste dagen heeft ze niets gegeten of gedronken, lag alleen onder bed en kwam ‘s nachts tot leven. Letterlijk het monster onder mijn bed. Ik belde u, u gaf goede tips, en nu...

Nu is ze de allerliefste poes ooit. Ze komt regelmatig op schoot springen en wil het liefst uren kroelen. Ze wil overal van weten en overal aan meedoen. Ze is netjes door u en de andere volwassen poezen/katers opgevoed want ze doet alles netjes op de bak en wil graag vrienden maken met mij en met de al inwonende kater Jack. Ze vertoont geen enkel teken van kwaad. Voor eten doet ze alles. Een bijzonder dier.

Ik heb haar uiteindelijk Silver genoemd omdat ze een taaie is vanwege haar verleden, stevig als zilver, maar toch ook prachtig en elegant. En natuurlijk omdat ze een mooie zilvergrijze vacht heeft.

Bedankt voor alles Bets!

Groetjes,Randall, Jack & Silver

Hi Bets,

 

een kort berichtje vanuit Rotterdam om je weer even te informeren over Epke.

Die is inmiddels hier onderdeel van het gezin en gedraagt zich ook zo. Vlak na onze laatste mail bleek hij nog spoelwormen te hebben, maar dat is snel behandeld met een kuurtje. Ook Borre is toen behandeld.

Hij heeft samen met Borre zijn vaste ritme. Weet wanneer er snoepjes en natvoer gegeven worden, staat bij de deur te wachten als je thuiskomt, doet dutjes samen met Borre en is echt gek op knuffelen! Ook dutten ze samen bij mij op het bureau als ik aan het werk ben, vooral lekker in de zon! Ook stoeit hij wat af met Borre en rennen ze door het hele huis. Ook mugjes, vliegjes, balletjes en nep muizen zijn niet veilig voor hem.

Je mag hem met twee handen aaien en ook op zijn buik. Oppakken is hij nog steeds geen fan van maar dat hoeft ook niet. Ook komt hij in het weekend even op bed liggen en ook elke ochtend staat hij bij de slaapkamer deur om je op te halen. Hij heeft ook echt gezichtsuitdrukkingen en buien. Je kan aan z'n kop zien hoe hij zich voelt, Borre is wat dat betreft vlakker.

Hij rommelt ook al voorzichtig op de balkons hier en ’s avonds trainen we met hem bij de voordeur. Daar gaat ie af en toe een paar meter naar buiten, maar de ene dag heeft hij daar meer zin in dan de andere. De interesse is er zeker wel, maar heel voorzichtig. De voordeur moet dan wel open staan, het kattenluik is hij nog geen fan van. Ook niet als ik hem aan de andere kant van het luik lok, daar vertrouwen hij ons misschien ook nog niet genoeg voor. Als jij nog tips hebt voor het oefenen met door het kattenluik gaan….?

 

Hopelijk gaat alles met jou goed en kom je aan je eigen dingen toe voordat er mogelijk weer pleegkatten komen?

 

Groeten,

Berit

 

Dit prachtige muisgrijze poesje is geplaatst en woont nu in Houten. Daar heeft zij een fijn maatje om mee te spelen.

Hallo Bets,

 

Afgelopen donderdag hebben we Zorro laten castreren. Eerder hebben we het niet gedaan omdat niet beide testikels ingedaald waren volgens de dierenarts, en ook op advies van de dierenarts hem eerst nog een beetje te laten wennen thuis.

Voor de rest gaat het nu super goed met Zorro. Hij praat heel de dag en is niet meer bang, slaapt nu lekker bij ons op bed en vraagt veel aandacht van ons. Soms nog een beetje schuw maar dat word met de dag minder! 

 

Met vriendelijke groet,

Nimeesha 

Beste Bets,

Wij mogen alweer een tijdje het personeel zijn van James en Storm ( Stan en Storm ). Het zijn twee enorme lieverds die het liefst de hele dag aandacht krijgen. Vooral Storm vond het in het begin best een beetje spannend bij ons. Daar is nu niks meer van te merken. Storm is een enorm ondeugend katertje, vooral de prullenbak vindt hij erg leuk. Wij dachten een goede oplossing gevonden te hebben door plakband op de prullenbak te plakken, zodat hij hem niet open zou krijgen. Deze slimmerd trekt gewoon heel netjes met zijn pootjes en tanden het plakband van het deksel.
James is gegroeid als kool, minder ondeugend en erg ondernemend. Ze slapen graag met z'n tweetjes en ze slapen ook erg graag bij Bailey.
Wij zijn erg blij dat wij het personeel van deze deugnietjes mogen zijn.

Groeten,
Paul en Gery

Met Epke gaat het goed. Hij speelt, knuffelt, eet, slaapt en stoeit. En af en toe moeten we hem ook van het aanrecht afhalen…..Kortom, hij voelt zich alweer veel meer thuis.

Het aaien is geen probleem meer. Mits we even door de knieën gaan, onze hand een beetje uitsteken zodat hij kan kiezen om er een kopje tegen aan te geven. Dat moet allemaal wel rustig gaan natuurlijk, anders gaat een paar stappen verder op zitten. Hij vindt het echt heerlijk om te knuffelen.

’s ochtends zitten ze standaard samen voor de deur van de slaapkamer en komen dan even naar binnen. Je ziet gewoon wanneer Borre op het bed springt om te knuffelen hij dat ook wil. Hij begint te knorren, springt op bed en probeert zelfs een beetje aandacht bij Borre weg te stelen. Grappig om te zien.

Hij is ook helemaal weg van Borre. Speelt met hem, likt hem schoon en ploft tegen hem aan om te slapen. Borre vindt het gezellig. Samen de gordijnen onder handen nemen is de favoriete bezigheid. Epke bijt nu ook veel meer van zich af en pakt steeds meer zijn ruimte. Verder merken we dat Epke ook niet bang is van visite. Hij zal er niet op aflopen maar hij gaat ook gerust, op afstand, in de woonkamer zitten. Dat geeft ons wel hoop dat dit straks ook geen groot probleem meer zal zijn.

Morgen vertrekken we en komt onze oppas in huis. Een rustige dame met ervaring met katten. Ben heel benieuwd hoe het zal gaan. We laten hele duidelijke instructies achter voor hoe om te gaan met Epke. Ook wel weer een goede oefening voor hem misschien. We gaan zien hoe het loopt.

Epke gaat nog steeds elke week beter. Merk vooral dat de sprongen gemaakt worden wanneer we meer thuis zijn. Dus in de weekenden maar ook op mijn thuiswerk dagen. Dan heb je veel interactie met hem.

Tegenwoordig komt ie ook bij ons op de bank zitten. Het liefst wel als Borre er ook is, maar dat is geen noodzakelijke voorwaarde. Verder is hij helemaal gewend aan het ritme van de dag. Wanneer wij opstaan, gaan slapen, wanneer hij een snoepje krijgt en wanneer natvoer. Kortom, helemaal onderdeel van het gezin.

Ook is hij alweer wat aangekomen heb ik het idee. Hij eet het buikje rond en is gezond. En de boef schuimt ook het aanrecht af…..

Knuffelen vind hij steeds lekkerder en hij vraagt er ook meer om. Ook geeft hij wat kopjes tegen je hoofd als je op de grond ligt. Ook ligt hij naast me op het vloerkleed als ik aan de eettafel zit te werken. Verder loopt hij je ook voor de voeten voor een knuffel, en ook even optillen is geen probleem meer. Nogmaals, is niet perse iets wat we willen maar we laten hem er toch maar aan wennen dat hij niet schrikt als je hem even optilt. Handig voor later als er eens iets is of hij naar de dierenarts moet. Ook kusjes op zijn kop worden tegenwoordig gewaardeerd! Afgekeken van Borre denk ik ;-)

Hij is ook al een keer door het luik gegaan en snel weer naar binnen. Hij zit steeds vaker voor de deur dus dat komt ook wel op zijn tijd. En ook visite is niet eng, zolang ze maar niets van hem willen en dat respecteren. Verder ‘plakt’ hij aan Borre, dat is echt zijn maatje. Ze accepteren ook veel van elkaar. Er wordt wel eens wat harder gespeeld maar ze zitten elkaar verder eigenlijk nooit in de weg.

Wij zijn tevreden over zijn ontwikkeling in de 2 maanden dat hij hier nu is. Eigenlijk wordt de gewenning steeds meer verstevigd en uitgebouwd. Fijn om te merken. En ook fijn voor jou om te weten dat hij hier helemaal in zijn hum is.

We zijn weer wat dagen verder en het gaat nog steeds goed vooruit met Epke.

Epke en Borre gaan nog steeds goed samen. Waar Borre wat dominant is soms weet Epke daar wel weer eens de rollen om te draaien. Soms ‘overvalt’ hij Borre, of snaait een lekker snoepje voor zijn neus weg. Hij is stiekem brutaler en nieuwsgieriger denken wij, dat komt er langzaam maar zeker uit. 

's ochtends komen ze ons op halen bij de slaapkamer en ook ’s avonds zijn ze in de woonkamer. Epke ligt onder de eettafel als we daar zitten te lezen en hij ligt op de stoel als wij op de bank hangen. Soms loopt hij weer een rondje door het huis. Ook loopt hij regelmatig achter je aan. Naar de keuken, naar de badkamer, de kledingkast in etc. Soms moet je echt om hem heen lopen want hij blijft gewoon zitten.

Verder is hij heel speels. Veren en speelmuisjes zijn favoriet. En met Borre sjeest hij soms het huis door. Ook eet hij goed, we hebben het idee dat hij wel langzaam lekker begint aan te komen/ te groeien. Hij eet goed en ontlasting is ook prima.

Qua aaien leek het 2 dagen wat stil te staan, maar nu gaat het weer hard. We beginnen met het veertje te aaien maar na 1 of 2 keer mag het al met de hand. Hij blijft er soms ook voor staan en gaat zelfs op zijn zij liggen. In het begin deden we vooral zijn rug en bij de staart, maar nu ook het koppie. Als je per ongeluk je hand eerst frontaal richting zijn koppie bewoog dan wilde hij nog wel eens weg spurten, maar nu draait hij dan wat waardoor je juist zijn rug kan aaien. En daarna mag dus ook de kop.

Verder is hij nu al een paar keer bij mij op de stoel/ bank komen zitten op een dekentje. Hij gaat dan op je benen zitten. Ook daarin wordt hij nieuwsgieriger. Het is echt een leuk katje dat ook tegen ons begint te kletsen. Vooral als het tijd is voor het snoepje (’s ochtends) of het natvoer (’s avonds).

Kortom, hij wordt steeds meer ontspannen, er komt meer vertrouwen, hij eet goed en er mag steeds meer geaaid worden. We zijn nog steeds op de goede weg denk ik.

Deze twee poesjes hebben allebei een nieuw huisje en warm mandje gekregen. De ene woont nu in Leerdam en de andere in Vleuten .Het katertje was al geplaatst en die zit op de voorgrond.

Beste Bets,

 

Lexie en Driekus (voorheen: ‘Janine drie’) maken het goed bij ons. Ze spelen erg veel met elkaar en liggen ook vaak samen te slapen.

Driekus is een ontzettend ondernemend katertje, Lexie is wat voorzichtiger. 

Ze eten en drinken trouwens als wolven. 

Hartelijke groeten,

Marga 


Design Jan Jongepier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.