Plu-Tho

Zwerfkatten

Dit zwart met wit katertje heeft een warm mandje gevonden en is nu gaan wonen in Amstelveen.

Dit lapjes poesje en cypers katertje hebben samen een nieuw huisje en personeel gekregen. Zij wonen nu in Leerdam.

Ook dit rood met wit katertje heeft een mandje gekregen en woont nu in Vught.

Beste Bets,

 

We hebben 2 Januari Jeanine bij je opgehaald.

Ik ben heel bij met haar als huisdier, ze heeft het hier erg naar haar zin.

Ze ging gelijk op onderzoek uit, en was snel gewend.

Sinds ongeveer een maand gaat ze nu naar buiten en vind de aarde in de tuin heel erg leuk.

Ze vind de bijen en vlinders ook heel interessant. Elke ochtend als we haar begroeten geeft ze ons kopjes, en de staart is altijd vrolijk omhoog.

Ik heb ook nog drie foto's gestuurd uit april. De 2de foto was van haar eerste keer buiten.

 

Groeten Mark en Irma 

Hi Bets,

 

nog even een korte up-date. Ik verwacht dat die hierna niet meer (zo vaak) volgen want inmiddels is Epke helemaal ingeburgerd.

Een grote knuffelkont is het. Kroelen, draaien en knorren. Hij vindt dat heerlijk en vraagt er ook vaak om. Heel spontaan bij je op de bank springen doet ie nog wat voorzichtiger, maar op bed bij je komen liggen of als jij bij hem op de bank komt dan is het helemaal prima. Altijd wel met een bepaalde mate van alertheid, maar echt wel ontspannen.

We hebben hem nu een kleine 6 maanden en ik ben heel blij met de progressie die we tot nu toe gemaakt hebben. Dat hadden we op voorhand niet durven hopen. Maar hij draait helemaal lekker mee. Hij gaat nu ook s nachts naar buiten, we laten het kopje van het luik voor hem open staan. We krijgen zelfs kadootjes! Regenwormen…..die liggen ’s ochtends op ons te wachten….

Met het kattenluik deurtje dicht gaat hij niet. Dat gaan we langzaam trainen door het klepje steeds wat meer te laten zakken. We doen het heel rustig aan met hem want we merken dat het daardoor eigenlijk juist best wel snel gaat, zolang hij het tempo maar wat kan bepalen.

Gister waren we overigens met hem voor het eerst bij de dierenarts omdat hij sinds een weekje wat diarree heeft. Dat was spannend voor hem en ons. Moesten hem wel even in zijn nekvel pakken om in het mandje te doen. Maar bij de dierenarts was hij als het ware ‘bevroren’ van angst. Wel sneu maar het ging goed. Er zitten geen bacteriën in de ontlasting, geen koorts of andere problemen. Waarschijnlijk komt het door iets wat hij buiten eet (misschien de worm?), dus we hebben nu een diarree remmer die we door zijn voeding doen. Moet dus goed komen.

Dan Epke en Borre. We sturen regelmatig foto’s van die twee naar familie en vrienden. Het is zo’n aandoenlijk stel, misschien wel bijzonder zelfs? Ze vinden elkaar echt heel leuk. Veel spelen en ravotten, nooit ruzie en ook geen strijd om eten. Al wil Epke wel altijd uit het bakje eten waar Borre net zit. Maar dat maakt Borre niet uit, dan gaat ie gewoon naar het andere bakje. Ik stuur nog een paar foto’s mee zodat je ziet hoe het met Epke (en Borre) gaat.

 

Hopelijk bij jou alles wel. We wensen je alvast veel succes met eventuele nieuwe kittens!

 

Hartelijke groet,

Berit en Junda, en Epke en Borre

Hoi hoi,

 

Even een berichtje om te laten weten dat het goed gaat! Sientje is al aan het wennen aan haar nieuwe huis. Ze speelt en knuffelt heel graag. En is ook heeeel nieuwsgierig haha. In de bijlagen een paar foto's! Een fijn weekend.

Groetjes, Talitha

 

Design Jan Jongepier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.