Plu-Tho

Zwerfkatten

Hi Bets,

 

Met Zorro gaat het goed, maar hij is nog heel erg bang. Gisteren toen we thuis kwamen heeft die een paar uur onder de bank gezeten, om een uurtje of 10 Savonds ging die verkennen maar nog steeds erg angstig. Vanmiddag ging het al een stukje beter, hij ging in ons bijzijn wat eten en naar de kattenbak en in het zicht slapen in een mandje. Nu speelt Hij lekker met de plant te spelen! Dus het gaat de goede kant op, de pasta is ook gegeven!

 

Paar foto’s in de bijlage.

 

Groetjes,

Nimeesha

 

3 dagen later schreef ze

Hoi Bets,

 

Nu gaat het al stukken beter! Speelt er vrolijk op los en slaapt nu lekker op de bank! Oppakken mag alleen ik nog maar zodra hij lekker gaat spinnen mag iedereen hem aanraken.

Hier weer een even een up-date over Magda die we omgedoopt hebben tot Epke. Hoop dat je dat niet erg vindt….

 Hij is nu ruim een week hier en wij denken dat het best goed gaat. Epke zit niet meer achter de bank maar loopt door het hele huis en is super nieuwsgierig. Sinds twee dagen is ook de woonkamer geen onbekend gebied meer. Met Borre durft hij van alles, maar zonder eigenlijk ook wel. Overdag ligt hij met zijn nieuwe broer stiekem op ons bed.

 Ook is hij nieuwsgierig naar ons. Houdt wel afstand en we mogen hem niet aaien, maar de afstand wordt steeds kleiner en hij loopt ook voor en achter ons langs. Zeker als we wat te eten hebben durft hij best veel. En ook speelt hij met ons, bijvoorbeeld met het veertje. 

 Als ik naar boven loop, dan loopt hij iets voor me uit. Als ik afsla de badkamer in komt hij binnen een paar seconden stiekem kijken, vaak blijft hij dan ook gewoon zitten. En toen we net visite hadden kwam hij gewoon gluren in de woonkamer en ging spelen. Hij bewaart niet meer dan 1,5 tot 2 meter afstand.

 Ook was de schoonmaakster er vandaag, vanaf de trap zat hij naar haar te kijken. Tot de stofzuiger aan ging….toen toch maar weer even achter de bank gekropen ;-)

 ’S ochtends laat hij zich ook meteen zien en voorzichtig likt hij melkschuim van je vingers. Als we op de bank liggen paradeert hij door de woonkamer, klimt op de eettafel stoelen en speelt hij met een veer. Borre vindt het allemaal gezellig maar probeert nu af en toe ook te domineren. Hij is sterker maar Epke bijt goed van zich af. Wij hebben het gevoel dat het in de kern echt een nieuwsgierige doerak is. Heel leuk.

 De volgende stap die we zetten is dat we proberen hem nu dagelijks melkschuim van onze vingers af te laten likken zodat de handen minder eng worden. Ook geven we hem stukjes kip, dat gaat goed tenzij je andere hand dichtbij is. Ook dat willen we langzamerhand trainen, dat die hand er ook bij is en dus geen kwaad kan.

 Tot nog toe valt het ons erg mee hoe het gaat. We laten Epke ook bepalen wat het tempo is, en dat gaat best vlotjes.

 Eind januari gaan we op vakantie en komt een vriendin van mijn moeder hier een week in huis. Zij past al jaren op onze katten. Als ik Epke nu zie, ook met visite, hoop ik dat we nog wat extra stappen kunnen zetten en dat ook dit straks in januari geen grote problemen of angsten op zal leveren.

 Benieuwd wat jij weer van de progressie vindt en of je nog overige tips hebt.

 

Fijne dagen nogmaals!

 

Groeten,

 

Dag Bets,

 

de eerste nacht zit er op.

 Gister hebben we hem eerst even alleen gelaten in de werkkamer zodat hij daar een beetje kon acclimatiseren. Na een paar uur hebben we Borre (de andere poes) geïntroduceerd. Die was heel nieuwsgierig, maar Magda moest er nog niet te veel van hebben, maar wees hem ook zeker niet af.

 Wij zijn naar de woonkamer gegaan en hebben de deur van de werkkamer open gelaten. Af en toe ging Borre weer even kijken en wachten of er reactie kwam. Maar Magda blijft voorlopig achter de bank.

 Gisteravond/ vannacht hebben we de werkkamer deur dicht gedaan zodat hij even ruimte voor zich zelf heeft. Hij heeft gegeten en er zijn ook wat dingetjes verplaatst.

 Vanochtend was Borre weer erg nieuwsgierig en op zoek naar Magda. Gevonden en ook besnuffeld. Wij laten Magda met rust, zorgen wel dat hij ons af en toe ziet scharrelen en praten vooral positief. We proberen te zorgen dat hij zich niet in een hoek gedrukt voelt. Voorlopig zit hij achter de slaapbank en is niet van plan er achter vandaan te komen. Ik heb er een paar snoepjes bijgelegd.

 Er staat eten en drinken, de deur is open, ik werk in de woonkamer en Borre gaat af en toe kijken. Voorlopig laten we het zo gaan.

 Doen we er verstandig aan om de werkkamer deur nachts dicht te doen voor zijn gevoel van veiligheid of zou je deze open laten vannacht?

 Stap voor stap gaan we weer verder!

 

Hartelijke groet,

 

Dag Bets,

 zo voor kerst nog een update.

 Magda en Borre zijn dikke vrienden. Vooral Borre is dolenthousiast en wil continu met hem spelen. Maar als wij er zijn komt Magda nog niet achter de bank vandaan. ’S nachts wel en dan struinen ze samen door het huis. De deuren staan open.

 Gisterochtend waren we hem even kwijt. Wij aan Borre vragen waar hij is, en wat bleek hij zat in de boekenkast op de werkkamer. Ik heb hem goedemorgen gezegd en ben rustig weer weg gegaan. Toen glipte hij toch maar weer achter de bank.

 Overdag zit hij dan weer achter de bank, daar snapt Borre niks van en die neemt dan af en toe ook een kijkje of hij ‘m kan verleiden achter de bank vandaan te komen. Soms gaat hij er bij zitten en probeert Magda uit te dagen met z'n pootjes. Wij komen regelmatig tegen hem kletsen en leggen dan wat lekkers achter de bank. Een stukje kip of snoepje. Dat eet ie lekker op.

 Wat we sinds twee dagen ook proberen/ mogen is hem aaien met het veertje dat je meegaf. Hij gaat dan op z'n rug of zij liggen en hard knorren. Ook zet hij zijn pootjes tegen de bank, gaat op z'n achterpootjes staan en kijkt een beetje omhoog. Hij vindt dat aaien heel lekker, dus dat doen we meerdere malen per dag. Maar het speelt zich nog allemaal achter de bank en dus op afstand af.

 Gisteravond waren we weg en kwamen we laat thuis. Helaas voor Magda, hij was nog op onze slaapkamer….Hij heeft vannacht de hele nacht onder het bed gelegen terwijl wij sliepen. Hij wilde op een gegeven moment weg sluipen maar toevallig moest Junda net naar de wc, dus weer terug onder het bed. Daar zit ie nog, wij gaan zo weg dus dan zal hij wel tevoorschijn komen.

 Ik ben benieuwd wat je van de voortgang vindt en of er nog zaken zijn die we beter kunnen doen of uitproberen.

 

Voor nu vooral een hele fijne kerst, we houden je op de hoogte!

 

Groet,

Berit

Design Jan Jongepier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.