Plu-Tho

Zwerfkatten

Dag Bets,

 

de eerste nacht zit er op.

 Gister hebben we hem eerst even alleen gelaten in de werkkamer zodat hij daar een beetje kon acclimatiseren. Na een paar uur hebben we Borre (de andere poes) geïntroduceerd. Die was heel nieuwsgierig, maar Magda moest er nog niet te veel van hebben, maar wees hem ook zeker niet af.

 Wij zijn naar de woonkamer gegaan en hebben de deur van de werkkamer open gelaten. Af en toe ging Borre weer even kijken en wachten of er reactie kwam. Maar Magda blijft voorlopig achter de bank.

 Gisteravond/ vannacht hebben we de werkkamer deur dicht gedaan zodat hij even ruimte voor zich zelf heeft. Hij heeft gegeten en er zijn ook wat dingetjes verplaatst.

 Vanochtend was Borre weer erg nieuwsgierig en op zoek naar Magda. Gevonden en ook besnuffeld. Wij laten Magda met rust, zorgen wel dat hij ons af en toe ziet scharrelen en praten vooral positief. We proberen te zorgen dat hij zich niet in een hoek gedrukt voelt. Voorlopig zit hij achter de slaapbank en is niet van plan er achter vandaan te komen. Ik heb er een paar snoepjes bijgelegd.

 Er staat eten en drinken, de deur is open, ik werk in de woonkamer en Borre gaat af en toe kijken. Voorlopig laten we het zo gaan.

 Doen we er verstandig aan om de werkkamer deur nachts dicht te doen voor zijn gevoel van veiligheid of zou je deze open laten vannacht?

 Stap voor stap gaan we weer verder!

 

Hartelijke groet,

 

Dag Bets,

 zo voor kerst nog een update.

 Magda en Borre zijn dikke vrienden. Vooral Borre is dolenthousiast en wil continu met hem spelen. Maar als wij er zijn komt Magda nog niet achter de bank vandaan. ’S nachts wel en dan struinen ze samen door het huis. De deuren staan open.

 Gisterochtend waren we hem even kwijt. Wij aan Borre vragen waar hij is, en wat bleek hij zat in de boekenkast op de werkkamer. Ik heb hem goedemorgen gezegd en ben rustig weer weg gegaan. Toen glipte hij toch maar weer achter de bank.

 Overdag zit hij dan weer achter de bank, daar snapt Borre niks van en die neemt dan af en toe ook een kijkje of hij ‘m kan verleiden achter de bank vandaan te komen. Soms gaat hij er bij zitten en probeert Magda uit te dagen met z'n pootjes. Wij komen regelmatig tegen hem kletsen en leggen dan wat lekkers achter de bank. Een stukje kip of snoepje. Dat eet ie lekker op.

 Wat we sinds twee dagen ook proberen/ mogen is hem aaien met het veertje dat je meegaf. Hij gaat dan op z'n rug of zij liggen en hard knorren. Ook zet hij zijn pootjes tegen de bank, gaat op z'n achterpootjes staan en kijkt een beetje omhoog. Hij vindt dat aaien heel lekker, dus dat doen we meerdere malen per dag. Maar het speelt zich nog allemaal achter de bank en dus op afstand af.

 Gisteravond waren we weg en kwamen we laat thuis. Helaas voor Magda, hij was nog op onze slaapkamer….Hij heeft vannacht de hele nacht onder het bed gelegen terwijl wij sliepen. Hij wilde op een gegeven moment weg sluipen maar toevallig moest Junda net naar de wc, dus weer terug onder het bed. Daar zit ie nog, wij gaan zo weg dus dan zal hij wel tevoorschijn komen.

 Ik ben benieuwd wat je van de voortgang vindt en of er nog zaken zijn die we beter kunnen doen of uitproberen.

 

Voor nu vooral een hele fijne kerst, we houden je op de hoogte!

 

Groet,

Berit

Design Jan Jongepier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.