Plu-Tho

Zwerfkatten

Hier weer een even een up-date over Magda die we omgedoopt hebben tot Epke. Hoop dat je dat niet erg vindt….

 Hij is nu ruim een week hier en wij denken dat het best goed gaat. Epke zit niet meer achter de bank maar loopt door het hele huis en is super nieuwsgierig. Sinds twee dagen is ook de woonkamer geen onbekend gebied meer. Met Borre durft hij van alles, maar zonder eigenlijk ook wel. Overdag ligt hij met zijn nieuwe broer stiekem op ons bed.

 Ook is hij nieuwsgierig naar ons. Houdt wel afstand en we mogen hem niet aaien, maar de afstand wordt steeds kleiner en hij loopt ook voor en achter ons langs. Zeker als we wat te eten hebben durft hij best veel. En ook speelt hij met ons, bijvoorbeeld met het veertje. 

 Als ik naar boven loop, dan loopt hij iets voor me uit. Als ik afsla de badkamer in komt hij binnen een paar seconden stiekem kijken, vaak blijft hij dan ook gewoon zitten. En toen we net visite hadden kwam hij gewoon gluren in de woonkamer en ging spelen. Hij bewaart niet meer dan 1,5 tot 2 meter afstand.

 Ook was de schoonmaakster er vandaag, vanaf de trap zat hij naar haar te kijken. Tot de stofzuiger aan ging….toen toch maar weer even achter de bank gekropen ;-)

 ’S ochtends laat hij zich ook meteen zien en voorzichtig likt hij melkschuim van je vingers. Als we op de bank liggen paradeert hij door de woonkamer, klimt op de eettafel stoelen en speelt hij met een veer. Borre vindt het allemaal gezellig maar probeert nu af en toe ook te domineren. Hij is sterker maar Epke bijt goed van zich af. Wij hebben het gevoel dat het in de kern echt een nieuwsgierige doerak is. Heel leuk.

 De volgende stap die we zetten is dat we proberen hem nu dagelijks melkschuim van onze vingers af te laten likken zodat de handen minder eng worden. Ook geven we hem stukjes kip, dat gaat goed tenzij je andere hand dichtbij is. Ook dat willen we langzamerhand trainen, dat die hand er ook bij is en dus geen kwaad kan.

 Tot nog toe valt het ons erg mee hoe het gaat. We laten Epke ook bepalen wat het tempo is, en dat gaat best vlotjes.

 Eind januari gaan we op vakantie en komt een vriendin van mijn moeder hier een week in huis. Zij past al jaren op onze katten. Als ik Epke nu zie, ook met visite, hoop ik dat we nog wat extra stappen kunnen zetten en dat ook dit straks in januari geen grote problemen of angsten op zal leveren.

 Benieuwd wat jij weer van de progressie vindt en of je nog overige tips hebt.

 

Fijne dagen nogmaals!

 

Groeten,

 

Design Jan Jongepier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.