Plu-Tho

Zwerfkatten

Dag Bets,

 de beste wensen voor 2019, voor jou en alle katten die komend jaar bij jou een plekje mogen krijgen!

 Wij zijn weer een paar dagen verder en houden je graag op de hoogte.

Epke komt nu ’s ochtends ook in de slaapkamer buurten. Gister sprong hij zowaar bij ons op bed. We waren Borre aan het aaien en eigenlijk wilde Epke ook heel graag, en tegelijkertijd zie je dan de spanning in zijn lijfje. Hij is eerst maar op mijn benen gaan liggen. Daarna mochten we hem zowaar een minuutje aaien! Ook ligt hij nu standaard in de woonkamer overdag. We hebben het idee dat hij echt wil zijn waar Borre (en wij?) zijn. Heel soms ligt ie even een uurtje ergens anders. Met oud en nieuw lag hij ook in de woonkamer. Toen het vuurwerk los ging is hij wel even onder de bank gekropen. Ook heeft hij de neiging om te willen weten wat we doen. Hij volgt ons best vaak en is nieuwsgierig. Alles moet bekeken en besnuffeld. En ook de vogels krijgen vanachter het raam aandacht.We zij nu een aantal dingen aan het doorzetten. ’s ochtends melkschuim van je vinger likken, stukjes vleeswaren ook uit de hand. Als hij op de bank ligt aai ik hem kort met het veertje en daarna, als hij even niet oplet, aai ik door met mijn hand. Hij heeft dan een moment van besef, maar laat het toe en knort. Ik merk wel dat je dan moet doorpakken, niet twijfelen of je hem gaat aaien maar gewoon doen. Dat doe ik dan een half minuutje en loop ik weer weg alsof er niets gebeurt is. Hij accepteert dat steeds meer. Ook als hij ’s avonds zijn natvoer krijgt aaien we hem. We gaan dat nu structureel doorpakken.Bij het aaien merk ik hoe slank hij eigenlijk is. Ik voel zijn botjes best goed, Borre is steviger. Heb ook wel het idee dat hij nu flink eet en langzaam misschien minder stress heeft en wat aan zal komen? Is hij toentertijd wat vermagerd bij jullie binnen gekomen, of viel dat wel mee? Hij zal mogelijk ook gewoon wat slanker gebouwd zijn. Hij heeft ook kleine, smalle voetjes.

Ben blij dat we hem voor kerst gehaald hebben. Dat heeft ons echt de tijd en ruimte gegeven om op ontspannen wijze met hem bezig te zijn. Verder werk ik regelmatig thuis, dus we kunnen de lijn nu mooi doorzetten.

Voorlopig gaat hij nog niet naar buiten natuurlijk. Dat willen we straks tegelijk met Borre doen. Borre zou begin februari al kunnen maar ik vind dat voor Epke te vroeg. Wat zou jij een goed moment vinden? Als hij totaal op z’n gemak is bij ons? Denk dat we dat punt wel ergens in februari misschien kunnen bereiken. Maar zou ook goed zijn als hij nog wat aansterkt.

Hopelijk gaat het met de andere katten bij jou ook goed?

Groeten,Berit

 

 


Design Jan Jongepier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.