Plu-Tho

Zwerfkatten

We zijn weer wat dagen verder en het gaat nog steeds goed vooruit met Epke.

Epke en Borre gaan nog steeds goed samen. Waar Borre wat dominant is soms weet Epke daar wel weer eens de rollen om te draaien. Soms ‘overvalt’ hij Borre, of snaait een lekker snoepje voor zijn neus weg. Hij is stiekem brutaler en nieuwsgieriger denken wij, dat komt er langzaam maar zeker uit. 

's ochtends komen ze ons op halen bij de slaapkamer en ook ’s avonds zijn ze in de woonkamer. Epke ligt onder de eettafel als we daar zitten te lezen en hij ligt op de stoel als wij op de bank hangen. Soms loopt hij weer een rondje door het huis. Ook loopt hij regelmatig achter je aan. Naar de keuken, naar de badkamer, de kledingkast in etc. Soms moet je echt om hem heen lopen want hij blijft gewoon zitten.

Verder is hij heel speels. Veren en speelmuisjes zijn favoriet. En met Borre sjeest hij soms het huis door. Ook eet hij goed, we hebben het idee dat hij wel langzaam lekker begint aan te komen/ te groeien. Hij eet goed en ontlasting is ook prima.

Qua aaien leek het 2 dagen wat stil te staan, maar nu gaat het weer hard. We beginnen met het veertje te aaien maar na 1 of 2 keer mag het al met de hand. Hij blijft er soms ook voor staan en gaat zelfs op zijn zij liggen. In het begin deden we vooral zijn rug en bij de staart, maar nu ook het koppie. Als je per ongeluk je hand eerst frontaal richting zijn koppie bewoog dan wilde hij nog wel eens weg spurten, maar nu draait hij dan wat waardoor je juist zijn rug kan aaien. En daarna mag dus ook de kop.

Verder is hij nu al een paar keer bij mij op de stoel/ bank komen zitten op een dekentje. Hij gaat dan op je benen zitten. Ook daarin wordt hij nieuwsgieriger. Het is echt een leuk katje dat ook tegen ons begint te kletsen. Vooral als het tijd is voor het snoepje (’s ochtends) of het natvoer (’s avonds).

Kortom, hij wordt steeds meer ontspannen, er komt meer vertrouwen, hij eet goed en er mag steeds meer geaaid worden. We zijn nog steeds op de goede weg denk ik.

Design Jan Jongepier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.