Plu-Tho

Zwerfkatten

In de Utrechtse wijk Zuilen is een achtergelaten kat uit een woning gered. Het dier zat zonder eten, drinken en verzorging binnen en de bewoner was nergens te vinden.

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) kreeg verleden week een verontrust telefoontje van een medewerker van woningbouwvereniging Mitros in Utrecht. Buurtbewoners hadden gebeld omdat er in een woning in een kat zonder verzorging zou zijn achtergelaten. De inspecteur is dezelfde dag met twee agenten van de dierenpolitie gaan kijken. Ze vonden een luid miauwende witte kat achter het raam van de woning. De vacht van het dier zag er onverzorgd uit, er zaten allemaal klitten in. Er bleek verder niemand in de woning aanwezig te zijn.
 

In overleg met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken werd een briefje bij de woning achtergelaten. Daarin werd de bewoner opgeroepen om binnen 24 uur contact met de inspecteur of politie op te nemen. De volgende dag was dit niet gebeurd en is de kat door de LID-inspecteur bestuursrechtelijk in bewaring genomen. In de woning was geen eten en drinken aanwezig en het dier bleek erg mager te zijn. Verder had de kat een bijna volledig vervilte vacht. Het dier is overgebracht naar een opvangadres waar het de goede verzorging krijgt. De gemaakte kosten worden op de bewoner verhaald zodra deze gevonden is.
 
Bron en foto: Dierenbescherming Nederland

 

 

Design Jan Jongepier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.