Plu-Tho

Zwerfkatten

 beschoten katWIERINGERWERF -

De Zwerfdierenopvang van Wieringermeer is een inzamelingsactie gestart voor een kat die ruim een week geleden moet zijn beschoten op de Zuiderdijkweg. Er is niet genoeg geld voor de behandelingen die nodig zijn om het dier van zijn verwondingen af te helpen.

 

In de afgelopen week werd melding gemaakt van een aangereden kat. De kater was er slecht aan toe en moest direct naar de dierenarts, zo meldt de Wieringermeerbode. Vijftien kogels

De viervoeter had verlammingsverschijnselen aan de achterpoten en schade aan een voorpoot, toch reageerde hij nog wel op pijnprikkels. Daarom werd besloten hem niet in te laten slapen, maar te behandelen. Een van de vrijwilligers nam hem mee naar huis om hem te wassen en te verlossen van de maden die al in zijn lichaam waren gekropen.

De kater leek enigszins op te knappen, maar omdat zijn voorpoot nog altijd niet in orde was, werd besloten foto’s te maken. Daaruit bleek dat de kater niet was aangereden, maar beschoten. In het magere lijfje werden vijftien kogels gevonden, tot ontzetting van de vrijwilligers van de opvang en de medewerkers van de kliniek.

Geldtekort

De behandelingen die Bikkel moet ondergaan brengen hoge kosten met zich mee. De Opvang en ook het Dierentehuis komen dan ook geld tekort om het beestje te laten opereren. “Daarom willen wij een actie voor Bikkel starten en dierenvrienden vragen om een donatie. We hopen dat Bikkel kan blijven leven”, zegt Frouwke Zoutman namens de Zwerfdierenopvang. Het is onbekend wie er achter de gruwelbeschieting op Bikkel zit. De dierenorganisatie zoekt nog naar getuigen.

 beschoten kat

Design Jan Jongepier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.