Plu-Tho

Zwerfkatten

 

Een 45-jarige Hagenaar wordt ervan verdacht zeker vijf kittens te hebben gedood die hij kreeg via Marktplaats. De Dierenbescherming benadrukt het belang van het onvruchtbaar maken van katten en raadt mensen af om kittens via Marktplaats aan te bieden.

De 45-jarige Hagenaar wordt ervan verdacht zeker vijf jonge kittens te hebben gedood die hij kreeg via Marktplaats. Volgens eigen zeggen omdat dit hem een “goed gevoel” gaf. De Hagenaar vond de kittens via ‘gratis af te halen’-advertenties op Marktplaats. Wanneer hij de kittens had opgehaald, schopte hij thuis de diertjes dood. De politie kwam hem op het spoor nadat de Hagenaar een kittenaanbieder mailde en zijn moordneigingen beschreef. Maandag jl. is hij gearresteerd: de man blijft zeker twee weken vastzitten. In de woning van de verdachte lagen enkele dode kittens en één die meer dood dan levend leek. Dat poesje is naar de dierenarts gebracht en lijkt de wandaden van de Hagenaar te overleven.
Om te voorkomen dat er ongewenste nestjes met kittens komen, benadrukt de Dierenbescherming het belang van het onvruchtbaar maken van katten. Tevens raadt de Dierenbescherming mensen af om kittens via Marktplaats aan te bieden.

 

(Bron: dieren in het nieuws) 

Design Jan Jongepier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.